Natürel Sızma Zeytinyağı 2 lt (Teneke)

  • Ürün Açıklaması
  • Natürel Sızma Zeytinyağı: Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,8 gramdan fazla olmayan yağlardır.
    Zade Natürel Zeytinyağı zeytin ağacının meyvesinden doğal niteliklerinde değişikliğe neden olmayacak ısıl ortamda, sadece yıkama, dekantasyon, santrifüj ve filtrasyon işlemleri gibi mekanik veya fiziksel işlemler uygulanarak elde edilir.
    Kalite parametrelerine uygunluğu bir yana en önemli husus Zade markasını kusursuz bir zeytinyağı olarak tüketicilerimiz ile buluşturmaktır. Duyusal özelliklerini tüm tüketicilerimiz kendileri de değerlendirebilirler. Yüksek seviyede hissedilen baskın meyvemsi aroma ve kokusu (çiçek, çimen, bitki, meyve tat ve kokuları) aynı zamanda biraz keskin, acı (boğazı ve dili hafifçe yakan acılık) ve yakıcı (genizde yakma) özellikleri barındırır.
    Her damak tadına uygun yumuşak içimlidir. Her şişede aynı kalitede ürettiğimiz Zade Zeytinyağları’nda acılaşma (oksidasyon ile bozulma), küf, toprak, zeytin karasuyu kokusu, ekşimsilik, metalik, fermente kokuları, kızışma / çamurumsu tortu gibi kusurları göremezsiniz.
    Zeytin yetiştirilen yörelerde yıllık sıcaklık ortalamasının 15°- 20 °C arasında olması makbuldür.Doğası gereği zeytinliklerin yoğun bulunduğu alanlar da ülkemizde Akdeniz iklim koşullarının hakim olduğu bölgelerdir. Zeytin ağacının doğasına en uygun bölge olan Ege bölgesinin zeytinlerinden Zade Zeytinyağı’nı üretiyoruz.
    Zade Natürel Sızma Zeytinyağı her hangi bir ısıl işleme maruz kalmadığı için içeriğindeki aroma ve faydaları koruyarak kullanmak için soğuk yemeklerde, mezelerde, salatalarda ve aperatiflerde tercih edilmesini öneriyoruz.
    Zeytinyağı’nın yolculuğu zeytin ağacı ile başlar. Ortalama ömrü 300-400 yıldır ancak 1000 yıllık ağaçlar da mevcuttur. 7-8 yaşlarındaki zeytin ağaçları meyvesini vermeye başlar. Yaşam kaynağını toprak, güneş, hava ve sudan alan zeytin ağacı oldukça bereketlidir.
    Meyvesi, yaprakları, ağacın kendisi de kullanılır. Zeytin yaprağı doğal antibiyotik ve antioksidan özellikler taşımaktadır. Vücudun bağışıklık sisteminde sarımsak ve soğan ile benzer etki gösterir. Meyvesi zeytin önce yeşil, olgunlaştıktan sonra da parlak siyah bir renk alır.
    Enerji deposu olmasının yanında lipoproteinler, fosfolipidler, galaktolipidler içerir. Aminoasitler yönünden zengindir. A,E,D, K vitaminlerini içerir. Zeytinlerden elde edilen yağlar da bu ölçüde çok kıymetlidir.

  • Beslenme Bilgilerini İncele
  •  Enerji ve Besin Ögeleri 100 ml için
    Enerji 3367 kj/819 kcal
    Yağ 91 g
    – Doymuş Yağ 14 g
    – Trans Yağ <0,9 g
    – Tekli Doymamış Yağ 66 g
    – Çoklu Doymamış Yağ 11 g
    Karbonhidrat 0g
    – Şekerler 0g
    Protein 0g
    Tuz 0g
  • Paylaş
SATIN AL