6 Aşamada Kusursuz Üretim

Rafine ürünlerde rafinasyon teknolojisi büyük önem taşımaktadır. Tüm Ayçiçek yağları aynı ya da tüm mısır yağları aynı olarak düşünülebilir. Bu şekilde düşünülmesi de oldukça normaldir. Satın alınan ürünler biraz daha kendi içerisinde kıyaslamalı olarak incelendiğinde aynı markanın bugün satın alınan ve başka bir zamanda satın alınan ürünleri arasında bile yüksek kalite değişkenlikleri olduğu kolayca tespit edilebilir.

Zade Yağları 6 Aşamalı Kusursuz Üretim

Renk, berraklık, ürün performansı ve kullanım sonrasında vücutta bıraktığı farklı etkiler üzerinden değerlendirme yapılabilir. Ham Ayçiçek yağının kalitesindeki değişkenlik, 4 aşamalı standart rafinasyon teknolojileri ile üründeki stabil kaliteyi sürdürülebilir kılmak açısından oldukça zordur.

Rafinasyonda yüksek teknolojiye sahip olmak nihai ürün kalitesini ve bu kaliteyi stabil sürdürmeyi % 100 etkiler.

 

Zade Yağları 6 Aşamalı Üretim Tekniği Kaliteli Sıvı Yağ

Zade yağ tesislerinde ham yağ fabrikanın belirlediği spektlere uyumlu olması halinde kabul edilir. Ham yağ 6 ayrı rafinasyon aşamasından geçer. Bu aşamaların tamamen ayrı olarak yapılandırılmasını sağladığı esneklik ile nihai ürün standardı ve kalitesi korunur. Ayrı olarak yapılandırılan 6 aşama; Degumming (gamların giderilmesi), Dewaxing (waxların giderilmesi), Notralization (serbest yağ asitlerinin alınması), Bleaching (ağartma), Winterization (kristallendirme), Deodarization (koku alma) işlem ve prosesleridir. Yağ hassas bir üründür, yağın doğasına uygun şekilde üretimi gerçekleştirmek önemlidir. Ayçiçek yağından örneklendirmek istediğimizde; ham Ayçiçek yağı 6 ayrı aşama işlem görerek 36 saatte rafine edilir. Rafinasyon aşamaları da rafinasyon süresi de ham yağ kalitesine göre değişkenlik göstermez. Bu sayede üretilen her Zade Ayçiçek yağı; yağın doğal yapısı korunarak, içerisindeki olumsuzluklar maksimum düzeyde arındırılarak aynı zamanda bitki faydaları da korunarak üretilmektedir. Bu teknoloji sayesinde kusursuz üretim yapılmaktadır ve her üretimde bu kusursuz üretim korunmaktadır. Tüketicilerin satın aldığı her Zade Ayçiçek yağı şişesi; bugün ve yarın da aynı duyusal özellikleri ve belirlenen Zade’ye özgü üretim spektlerini vaat etmektedir.

Bu ürünün kalitesi nasıl anlaşılır, nasıl kıyaslanır? Ayçiçek yağı üzerinden değerlendirilebilir.

Satın alınan her Zade Ayçiçek Yağı görsel olarak değerlendirilebilir. Berraklığı, kendine özgü doğal rengi, akışkanlığı ile görsel olarak değerlendirme yapılabilir.

Patates kızartması ile performans testi yapılabilir. Dondurulmuş patates, patates kalitesini stabilize edebilir.  Zade Ayçiçek Yağı performans sonuçları; kızartma süresi kısalır ve kızarmış patatesler peçete üzerine konumlandırıldığında peçetede hiç yağ olmadığı gözlemlenir. Bu iki olumlu değerlendirme, yağın doğal yapısı bozulmadan olumsuzların maksimum düzeyde alındığının göstergesidir.

6 ayrı aşama bir üretim teknolojisidir, Zade Yağ tesislerinde kapsamlı ve yüksek teknolojinin en önemli parçasıdır. Kapsamlı ve yüksek teknolojili bu tesiste Türkiye’de rafinasyon tesislerinde olmayan farklı bir özellik ise tüm bitkisel yağların üretilebilmesidir. Ayçiçek yağı, rafine zeytinyağı, mısır yağı, kanola yağı, yer fıstığı yağı, üzüm çekirdeği yağı, fındık yağı, aspir yağı, soya yağı ve çok daha fazlası tesislerde üretilmektedir. Her bir bitkinin doğasına uygun olarak rafine edilmesinde aşama sayısı ve rafinasyon saati değişkenlik gösterir ancak ürün özelinde değişkenlik göstermez. Yağın hassasiyetine uygun hassas bir üretim süreci bulunmaktadır. Zade yağ tesislerinde üretilen her bitkisel yağ bu tesiste kusursuz olarak üretilmektedir. Yüksek kalite değerlendirmesi görsel olarak yapılabileceği gibi, midesi hassas olan kişiler ile tüketim sonrasında da yapılabilir.